CardioClass

Recuperarea cardiovasculara


CUI SE ADRESEAZA UN PROGRAM DE RECUPERARE CARDIACA? Aveti nevoie de un program de recuperare cardiovasculara daca: Ati fost externat recent din spital dupa ce ati suferit un infarct miocardic acut, vi s-a montat un stent sau ati fost operat pe cord (bypass aortocoronarian, prote...

Sfaturi pentru o inima sanatoasa


Desi medicina moderna dispune de numeroase metode care trateaza eficient majoritatea afectiunilor cardiovasculare, cel mai bun lucru pe care puteti sa-l faceti pentru a nu suferi de o boala de inima este sa preveniti aparitia acesteia prin respectarea catorva recomandari legate de stilul de viata...

Str. Negoiu nr.17, sector 3

0722327183, 0212500651,

0371318017

Ecografia Doppler de carotide

Ecografia Doppler de carotide

Un examen complet de ecografie carotidiana cuprinde atat  examinarea bidimensionala cat si examinarea Doppler pulsatil si color. La fel ca si la ecografia cardiaca, examinarea bidimensionala ofera date morfologice, permitand vizualizarea peretilor arterelor carotide si subclavii, prezenta, evaluarea dimensiunii si a aspectului placilor de aterom, evidentierea prezentei trombilor, a unui eventual fald de disectie etc.

 

Examinarea Doppler furnizeaza informatii legate de viteza de curgere a sangelui la nivelul vaselor si permite evaluarea severitatii leziunilor aterosclerotice (procentul de stenoza realizat de placa de aterom, prezenta ocluziilor la nivelul arterelor carotide etc).
Similar ecografiei cardiace, ecografia Doppler de carotide nu implica niciun risc pentru pacient, este neinvaziva, poate fi repetata ori de cate ori este necesar, poate fi efectuata in orice moment al zilei si nu necesita o pregatire speciala.Ecografia Doppler carotidiana permite vizualizarea arterelor carotide si subclavii, furnizand astfel un  diagnostic de acuratete al  stenozelor carotidiene, al accidentului vascular cerebral ischemic produs prin ocluzia arterelor carotide sau permite  urmarirea pacientilor  care au suferit o interventie chirurgicala carotidiana (trombendarerectomie carotidiana cu sau fara plastie de largire) sau o dilatare transluminala cu balon (angioplastie carotidiana) cu sau fara montare de stent. De asemenea,  ecografia Doppler de carotide este extrem de utila la pacientii cu risc cardiovascular crescut pentru screening in vederea depistarii eventualelor ingrosari ale intimei, calculul indicelui IMT (intima media thickness), evidentierea placilor de aterom si evaluarea riscului de accident vascular cerebral.